Ordførerkandidat - Rakkestad Senterparti

Intervju med Senterpartiets ordførerkandidat, Karoline Fjeldstad:

"Jeg skal kjempe for nære tjenester til alle i Rakkestad"

- Det verste som kan skje er at Rakkestad kommune legges ned. Jeg skal kjempe med nebb og klør mot at det skjer, sier Senterpartiets ordførerkandidat, Karoline Fjeldstad.

Peder Harlem (2. kandidat) og Karoline Fjeldstad (1.kandidat)
Peder Harlem (2. kandidat) og Karoline Fjeldstad (1.kandidat)

Tobarnsmoren er kampklar. Hun går inn i valgkampen med sterkt engasjement, solide meninger og mye erfaring. 39-åringens viktigste oppdrag er at bidra til at Rakkestad blir et enda bedre sted å leve for innbyggerne. Hun mener det skal skje i Rakkestad kommune. Ikke som en utkant av Sarpsborg, slik flere partier i Rakkestad gikk inn for da kommunereformen var høyaktuell for fire år siden. Senterpartiet var helt kompromissløse da kommunestyret behandlet saken.

- Rakkestad blir ikke det samme som en utkant av Sarpsborg. Vi har bevist at vi står godt på egne bein. Vi har gode tjenester til våre innbyggere og vi satser tungt på å skape enda bedre tilbud. Nye skoler i Degernes og Os er bevis på det. Og nå planlegger vi nytt og fremtidsrettet sykehjem på Skautun., og ny kulturskole. Jeg tviler sterkt på om Sarpsborg kommune, med sin økonomi, hadde satset så tungt her i Rakkestad, sier ordførerkandidaten.

Hjertet i Rakkestad

Karoline Fjeldstad er født og oppvokst i Asker. Odelsgutten Per Kristian Holøs fikk henne til Rakkestad for 12 år siden. De bor på gården Holøs med barna, Knut og Asbjørn 

- Jeg er jo innflytter, men det er ikke det jeg tenker på i hverdagen. Jeg er raksting. Det er her jeg lever, her jeg har folka mine, venner og....ja, det er her jeg har hjertet mitt. Rakkestad er et fantastisk sted. Akkurat passe stort. Alle kjenner alle. Samtidig stort nok til at det er pusterom. Et sted med nye nærhet, men også litt touch av urbant liv med fine kafeer og et rikt kulturliv. Jeg elsker Rakkestad, smiler hun.

Hva er Rakkestads sterkeste side?

- Det er mange. Men jeg har lyst til å trekke frem lokaldemokratiet. Det er mange flinke folk som jobber godt for å dra i samme retning. Vi er ulike partier med ulikt ståsted, men vi har et felles mål om å gjøre denne bygda enda bedre for våre innbyggere. Det er viktig at vi har en ordfører som klarer å samle dette engasjementet og få det beste ut av alle. Lokaldemokratiet skal være nært og offensivt. Det synes jeg vi har har i Rakkestad.

Hva slags ordfører vil du bli?

- Jeg kommer til å være tilstedeværende her i Rakkestad. Det er mange møter og konferanser ordføreren kan delta på hele tiden, men den viktigste jobben gjør vi her hjemme. En ordfører skal være offensiv og se alle muligheter for vekst og utvikling. Samtidig skal vi være nøkterne. Vi skal bygge og investere der vi har behov, men vi skal også ha en solid buffer med penger på bok. Det krever en ordfører som klarer å samle alle partiene mot gode, felles mål. Disse egenskapene har jeg.

Dreamteam

Senterpartiets forrige ordførerkandidat, Peder Harlem, hadde 25 års erfaring fra lokalpolitikken og er en kjent profil fra Degernes. Med Harlem som toppkandidat gjorde Senterpartiets i Rakkestad svært gode valg. Nå satser partiet på yngre krefter, mens Harlem står som nummer to på lista.

- Vi har en bunnsolid liste med bred aldersspredning og mye erfaring. Peder Harlem og Dagfinn Søtorp trekker mange velgere. Det gjør også Elise Lien, som er en kjent profil blant de yngre. Helen Graarud har bred erfaring og er en trygg og viktig politiker. Jeg kan egentlig trekke frem alle på lista vår. Det er rett og slett et drømmeteam, sier Fjeldstad.

Engasjert småbarnsmor

Karoline Fjeldstad håper hun er kjent nok blant folk flest til at hun styrer partiet mot et like godt valg som Sp har gjort de siste årene.

- Jeg har beina godt plantet i mange forskjellige miljøer i bygda. I tillegg til å være aktiv politiker, er jeg småbarnsmor med stort engasjement for skoler, fritidstilbud og sosiale forhold. Ja, jeg tror folk kjenner meg ganske godt. Også håper jeg flere blir bedre kjent med meg frem mot valget.

Ta nærheten tilbake

På landsbasis har Senterpartiet mer enn doblet sin oppslutning de siste par årene. Ifølge meningsmålingene kommer Sp til å gjøre et rekordvalg. Partiets mål er regjeringsmakt om to år.

- Norge kommer til å merke at Senterpartiet blir større. Vi skal ta nærheten tilbake. Nærhet til tjenester, nærhet til beslutninger og makt. Sentraliseringen har ødelagt mye. Slik kan vi ikke ha det i et land som Norge, sier Fjeldstad.

Hvor stor drahjelp får dere lokalt av at Senterpartiet gjør det godt på landsbasis?

- Jeg tror mange ønsker et sterkere senterparti også lokalt. Sentraliseringen har gjort noe med oss som bor på bygda. Vi følger oss mindre verdt enn de som bor i byene. Folk vil ha en garantist for nære tjenester der folk bor. Senterpartiet er den største garantisten for dette.

Frem mot valget i september skal Karoline Fjeldstad bruke mye av sin tid på valgkampen. For henne og Rakkestad Senterpartiet handler det om to ting: Senterpartiet skal bli det største partiet med solid margin og den neste ordføreren i Rakkestad skal komme fra Senterpartiet.

- Med vår politikk i bunnen burde Senterpartiet få rent flertall. Så er det opp til oss listekandidatene å fortelle historien på en så god måte at folk går til valg og stemmer på oss. Vi skal ikke strø om oss med valgflesk. Vi skal fortelle ekte og ærlige historier om hvordan vi skal gjøre Rakkestad til et enda bedre sted å leve.